Stel cookie voorkeur in

RC Cup

In samenwerking met Tata Steel wordt er jaarlijks een spectaculaire race gehouden met op afstand bestuurbare auto's. Het hele project is gericht op ondernemend leren en samenwerken. Surplus heeft de beschikking over 10 auto's waarmee er jaarlijks geraced kan worden. Wil jouw school hieraan meedoen of ben je op zoek naar meer informatie?
 

Voor de Surplus RC Cup: l.vanvliet@stichtingsurplus.nl
Voor de race bij tata steel: erik.de-mink@tatasteel.com

 

  • Winnaar 2019: OBS De Keerkring 1 - Schagen
  • Winnaar 2018: OBS Op Avontuur - Kolhorn
  • Winnaar 2017: OBS De Zwerm - Sint Maarten
  • Winnaar 2016: OBS De Zandhope - 't Zand

 

                         

 

Keerkring 1 wint RC Cup 2019

Dit schooljaar werd er alweer voor de vierde keer gestreden om de Surplus RC Cup 2019. Tijdens de RC Cup wordt er geracet met radiografisch bestuurbare auto’s. Toch gaat het bij de RC Cup niet alleen om snelheid. Ieder team wordt namelijk op 5 hoofdpunten beoordeeld; snelheid, design, money, communicatie en sportiviteit. Het team dat op alle onderdelen de meeste punten haalt gaat er uiteindelijk met de wisselbeker vandoor.

Op woensdag 20 november was de dag van de presentaties op De Frankendael in Callantsoog. De 12 deelnemende teams lieten elkaar zien hoe zij het project in de klas hadden aangepakt. De meest uiteenlopende presentatievormen werden hierbij ingezet, zoals filmpjes, rollenspelen en powerpoints. De zeer deskundige kinderjury had zich uitstekend voorbereid en stelde kritische vragen. Welke keuzes hadden de teams gemaakt bij het ontwerpen van de auto’s? Welke acties werden er ondernomen om sponsors te vinden? Was de boekhouding wel netjes bijgehouden en was er een persbericht geschreven? Na een zeer geslaagde ochtend met presentaties van hoog niveau gingen de teams terug naar school in de hoop dat zij er met de prijs vandoor zouden gaan. Op de uitslag moesten ze echter nog een week wachten. Op de dag van de race op woensdag 27 november in de Niedorphal te Winkel werd er door enthousiaste hulpouders wederom een prachtige baan opgebouwd. De heren van Mach zorgden voor de elektronische chips waarmee de uitslag gemeten kon worden en eventuele technische ondersteuning. Er werd gestreden in 3 races van 10 minuten en tussen de races door werd er nog druk gesleuteld aan de auto’s. Het dolenthousiaste publiek werd getrakteerd op sublieme inhaalmanoeuvres, hoge sprongen over de schans en harde crashes met gebroken onderdelen tot gevolg. Kortom, een prachtige afsluiting van een fantastisch project met de volgende einduitslag:

Wisselbeker - De Keerkring 1

Design Award – De Meerpaal

Communicatie Award – De Keerkring 2

Money Award – De Keerkring 1

Speed Award – Op Avontuur

Sportiviteit Award – De Zwerm