Stel cookie voorkeur in

Meezingen in de Mattheus Passie

In het voorjaar van 2018 voert het Oratoriumkoor Schagen de Matthäus Passion van J.S. Bach uit samen met een groot orkest. Maar er hoort ook nog een kinderkoor bij! Dit kinderkoor wil de vereniging graag zelf samenstellen met kinderen van de basisscholen uit Schagen. Het is een fantastische mogelijkheid voor kinderen om op een aansprekende manier kennis te maken met klassieke muziek en een heuse uitvoering te geven met koor, orkest en solisten. Maar hoe krijg je de kinderen bij elkaar? De vereniging vraagt om onze hulp daarbij.
Zie je mogelijkheden om dit unieke project op jouw school onder de aandacht te brengen van kinderen en ouders, neem dan alsjeblieft contact op met Astrid Keijzer-Kaan via A.Keijzer@stichtingsurplus.nl . Of bel rechtstreeks met de organisatoren: Jeanne Dijkstra (0226 352675) en Sjanet Postema (0227 501637). De organisatie is geheel in handen van het Oratoriumkoor. Van jou en/of van je school wordt enkel gevraagd mee te denken over het bereiken en stimuleren van kinderen. 
Een informatieblad kun je hier downloaden: MATTHEUS-PASSION---met---KINDERKOOR-SCHAGEN.doc
Dit project wordt mede ondersteund door KCARS, de Kunst- en CultuurAdviesRaad Schagen waarmee Surplus nauw samenwerkt om kunst- en cultuureducatie in de scholen vorm te geven. Astrid Keijzer-Kaan, directeur van obs De Zilvermeeuw, is de contactpersoon bij Surplus.

In het kort:

  • 10 wekelijkse repetities van drie kwartier met ingang van maandag 15 januari om 16.00 uur;
  • locatie Grote Kerk, Markt Schagen;
  • dirigent Pieter Jan Olthoff;
  • concert zondag 25 maart om 14.00 uur, Groeneweghal in Schagen.